uppladdat

Har precis varit nere en sväng på city. En sak blev jag väldigt förvånad av när jag gick, varenda människa jag mötte sa hej till mig. Kände kanske 2 personer men fick säkert 20 "hej". Inte för att jag klagar, det är ju jättetrevligt när människor är trevliga och hälsar. Men det kändes faktiskt som om det stod "hälsa på mig" i pannan eller nått, men nej de tyckte säkert bara jag såg väldigt trevlig ut, haha. Och när jag kom hem stod Wendy (en granne) utanför mitt hus med en stor godispåse i handen, och frågar om jag vill ha godis. Självklart vill jag ju ha det! Värst vad folket var snälla idag.

Nu är det uppladdat med film och godis för en hel kväll :) Orkar jag laga middag? Nej, det får nog bli resterna av min och Lindas paj från igår.

Nu: Movie-time!

VARNING!!! Terroristerna går lösa i Gnesta!

Har just ätit lite mat. Det fick bli Gulaschsoppa som jag värmde i micron, brukar inte bli så avancerade maträtter när jag ska laga mat själv. På förmiddan var jag ute på en lång ridtur i regnet med Hanna, och börjar känna redan nu hur mina ben värker.
Min bror är på fotbollscup hela helgen och mina föräldrar har åkt dit för att titta på idag, riktigt skönt att ha huset för sig själv! Bara ta det lugnt och göra precis vad man själv har lust med. Ska börja med att ta en varm och lång dusch. Sen ska jag nog ta och gå ner till rullen och hyra film och köpa lite godis. Myskväll med mig själv helt enkelt, yeeah right!



 Igår var jag med denna härliga tös. Eftersom både Linda och jag är väldigt matglada kom vi på idéen att laga en riktig brak-middag. Vi startade restaurangen House of Ahlstrand och lagade en 4 rätters middag till oss själva :)
Så här såg kvällens meny ut:
Fördrink:
Strawberry smoothie och nötter
Förrätt: smarriga mackor med räkröra
Varmrätt: Oxfilé ala marinada med ugnstekt potatis
Efterrätt: Drottningpaj med vaniljsås

Som ni förstår blev det en riktigt god middag och vi var så mätta att vi trodde vi skulle spricka efteråt. 
Efter maten klädde vi på oss massa kläder och gick ut och muppa oss. Behöver inte gå in på vad vi gjorde, men roligt var det iaf. Har nog inte skrattat så mycket som jag gjorde på väldigt länge :)    
Efter vårat "lilla äventyr" gick vi hem till mig igen, tog det lugt och åt lite paj. Senare på kvällen fick vi även sällskap av Hanna. Kvällen avslutades med en skön promenad, vilket kanske var ganska bra för våra uppsvälda magar =P

De flesta bilderna ligger i kameran, men här har ni några...
         
   

som som sommaren

Har inte gjort ett skit idag. Det har varit en riktigt ligga-i-soffan-och-bara-dega-dag. Vaknade vid halv 11 och då gick jag upp och åt frukost framför tv:n, och där har jag i princip suttit hela dagen. 

Nu sitter jag och väntar på Linda som snart kommer med bussen :)  

You don't make it easy

Kom nyss hem. Har varit ute på en riktig långpromenad med Hannie, nästan 2 timmar gick vi. Hurtigt värre! Var riktigt skönt att ut och röra på sig lite, speciellt när man inte har gjort annat än att ätit idag =P

Nu ska jag och mamma ta och kolla på en rulle. Ikväll är det tjej-kväll hemma, whoooho!



image65
 Om precis en vecka smäller det =D längtar som en tok!


Kan man äta sol?

Idag har jag varit på kalas :) Ludvig fyller nämligen 9 år och självklart skulle det firas. Det bjöds på massa smarigheter så jag kände mig som en uppblåst ballong när jag gick där ifrån. Efter fikat tog Ida med mig upp på hennes rum, där lekte vi lite med Barbi-dockor. Var ett tag sen man gjorde det kan jag ju säga haha!  

  Min älsklingstjej!


Nu ska jag ta och sällskapa Martin framför Vänner.  
So long!

The one without

Kom hem ifrån Hanna för en liten stund sen. Sov där och måste medge att jag nog aldrig har sovit bättre i hela mitt liv. Vaknade halv 12 och det måste vara personligt rekord för mig som annars vaknar vid 9 varje morgon. Skööönt :) 
Igår när jag kom till Hanna började vi med en springtur till Klämmingen. Riktigt duktiga var vi som sprang ända dit, och det är långt kan jag säga! Sen när vi kom dit kom även Erika och Carro med mopparna. Det blev lite bad och volleyboll. Vollyebollen ska vi inte ens tala om, fan va pinsamt det va. Erika och Hanna dom mongona frågar några oerhört fula och fulla killar om dom ville med. Som tur var kunde dom inte spela eller några regler för den delen heller så vi kunde vinna ganska lätt =P
När vi kom hem blev det film och cheesecake :) Sen the bed!



                                     Lycka är att hitta en lapp i jackfickan där det står "jag älskar dig" 
                                                    Sorg är att upptäcka att man har tagit fel jacka          




Walking on sunshine

Har märkt att det blir lite dåliga uppdateringar nu och inte så värst mycket blogg-skrivande. På sommarn lockar så mycket annat än att gå och sätta sig framför burken. Men men skärpning ska det bli!

Gårdagen spenderade jag med kära Linda. Först hemma hos mig då vi i princip bara degade och åt, Hanna kom även förbi en stund. Sen på kvällen åkte jag med Linda hem, och där vart det bara mys och tog det lugnt. Vi kollade på film, tv, plockade smultron, åt en massa smarigheter... Jag sov där och vaknade några gånger av att någon var väldigt intim haha! Vi båda är väldigt duktiga på att prata i sömnen, men att prata med varandra i sömnen är väl ändå lite konstig. Men det lyckas vi med =P
Det vart tidig uppgång på morgonen för att hinna med bussen in till Gnesta och sen tåget. Idag åkte jag, hanna, Linda och Jennie upp till Stockholm för lite shopping. Hittade leggins, kofta, linne och 2 par örhängen. Helt lagom enligt mig, slösade i alla fall inte bort några pengar på onödigheter!

Har lovat pappa att laga lite mat, så bäst att göra det nu. Sen ska jag försöka tvinga mig ut på en springrunda.

Have it people!

En midsommarnatts dröm

I går var det som sakt Midsommarafton. En aning överskattad kväll men det var rättså trevligt. Dagen innehöll god mat, tårta, singstar, dansande och det bästa av allt riktigt trevligt umgänge :) 
På kvällen (morgonen?) när jag kom hem kunde jag inte låta bli att plocka blommor att lägga under kudden. För vad vore en midsommar utan den traditionen liksom? Drömde om en person, men jag tvivlar på att det är han jag kommer gifta mig med haha. Men det är en lite rolig grej tycker jag. 

Imorse efter frukosten åkte jag, pappa och Martin iväg för att spela golf. Att jag ger mig ut på golfbanan kanske händer sådär 2 gånger om året, så någon lysande golfspelare är jag inte direkt. Men trots att det blir mest sneträffar är det riktigt roligt med golf någon gång ibland. Vädret kunde iofs varit bättre, spöregn är väl inte direkt vad man vill spela i. Men jag vek inte ner mig för det, i alla fall inte förän sjunde hålet =P Fick faktiskt par på en bana, och det är jag riktigt nöjd med!

Bjuder på lite bilder från golf-turen:
image57 Det går åt helvete så jag ger upp och kastar bollen istället..
  ..men så tillslut sitter den äntligen i hålet!

Fullt ös medvetslös!

Dagen har jag spenderat hos Hanna. Det blev inte riktigt så lugnt som jag hade väntat mig, utan istället bröt tredje värdskriget ut mellan Erika och mig. Den ungen är verkligen störd! Det hela slutade med ketchup över hela deras vardagsrum, salva över hela golvetet och trappen, mos av äpple på dörren, stinkande parfym-lukt i hela huset, gröna streck över hela mig... behöver jag fortsätta? Det var ett kaos helt enkelt! Men jag hade iaf riktigt kul och det tror jag Hanna och Carro hade också, dom stod bara och garvade åt oss haha.
Sen blev det iaf fred och då en match i så ska det låta. Jag och Hanna utklassade dom, tills Erika började fuska. Såå typiskt! Aja, det var i varje fall en störd och händelserik dag hos systrarna Johannesson :)

Nu ska jag sätta mig och kolla på en rulle med bror min =)




Fan! Vad är det för mening med det nu? Ingenting, så meningslöst..

jag går ett segervarv

Imorse var jag i nyköping hos tandläkaren. Fick först vänta i över en halv timme, sen när jag väl kom in så tog det 5 minuter sen fick jag åka hem igen. Kändes bara så onödigt. Men det posetiva är att det är inte långt kvar nu =D
Har även vart och klippt mig idag. Feg som man är så blev det inte någon vågad klippning, utan bara lite toppning. Efter det drog jag till tekannan med Hanna och (en också nyklippt) Linda. Där blev det en fika ute i solen =)  

Nu sitter jag och gör absolut ingenting. Väntar bara på att tjejernas match ska börja. Ska gå på linjen på den idag, det är toppen ju att få betalt för en match jag ändå skulle ha sett haha.

Det är underbart att sommarvädret är tillbaka, ut och njut!


hoppas hoppas hoppas!

times goes back

Kom precis hem från mossen. Var där med Linda och kollade på när juniorerna spelade. Säger bara det: vilken katastrof-dromare! Har nog aldrig sett nån sämre. Matchen spårade ut mer och mer och slutade tillslut 1-1.

Idag har jag varit i Uppsala hos doktorn. Vi åkte tidigt imorse eftersom det var jag som skulle köra (det tar ju sin lilla tid). Fick köra nästan hela vägen, men pappa tog över på motorvägen. Det är verkligen skitkul att köra bil, love it!

-Vad är det där för skylt?
- Varning för raggare med rävsvans
Haha vi har alltid kul när vi kör jag o pappa :)

Var ju där för att kolla hur handen såg ut, men resultatet hade inte blivit bättre. Förmodligen kommer den nog inte bli bättre än så här och det känns rikigt jobbigt. Hade verkligen hoppats på att få en "normal och fungerande" hand efter operationen, men icke! Om jag vill har jag möjlighet att operera mig igen, jag skulle fundera på det. Men jag vet faktiskt inte om jag orkar med allting igen. Lång väntan på sjukhuset, bli nedsövd igen, behöva gå med gips i flera veckor, väldigt lång rehabliterings tid... Och det värsta av allt, missa en till innebandy säsong. Jag har ju tid på mig att tänka så vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag gå och kolla på dagens inspelade vänner avsnitt och äta lite varma mackor =)
See yooou!

-

I'm having trouble sleeping
You're jumping in my bed
Twisting in my head
Leave me

I'm having trouble breathing
You're sitting on my chest
I sure could use the rest
Leave me

Mulet och spöregn..

..precis så jag ville ha det! För är man inomhus och jobbar hela dan, vill man ju inte att det ska vara fint väder så alla som är lediga kan njuta =P Har jobbat hela helgen. Igår var det verkligen hur mycket som helst att göra, stod inte stilla en sekund. Idag däremot kanske det var totalt 10 gäster under hela dan, med andra ord hel dött. Så istället fick det bli storstädning av hela caffet. Jobbigt men sånt behövs också.

Igår var det singstar-kväll med brudarna at hanna's house! Hur kul som helst=) rösten var väl kanske inte på topp, men vad gör väl det? Det är bara att sjunga allt vad man kan i alla fall haha. Det blev lite idol också, och kan säga att det var väl inte direkt några lovord jag fick av juryn. Men men, alla kan ju inte vara födda till sångerskor. Jag slog i alla fall Linda en gång, och det kommer jag leva på länge!

Nu ska jag lägga mig i soffan, sätta på OC och tjocka mig med nybakta bullar!  

tåverk och slemande

Tredje dagen på sommarlovet idag, synd bara att inte förra veckans väder har hållt i sig. Hoppas det blir fint imorn iaf så det kan bli stranden då.
Kom nyss hem. Var ute och gick en promenad med Hanna. Vi skulle stanna hemma hos johan för att säga hej till Linda kryckan Andersson, men det slutade med studsmatta och en spännande fotbollsmatch mot hans småsyskon. Kan ju säga att dom gamla fotbollstakterna sitter i sig, förstår inte hur jag kunde lägga fotbollskarriären åt sidan haha!

Nu är min mat klar, ska äta lite sen ska jag iväg till Hannie.
Ciao!


Äntligen sommarlov!

Det man har gått och väntat på dom senaste månaderna är nu äntligen här, jag pratar förstås om sommarlovet =D Hade avslutning idag. Vi var först i aulan och kollade på lite uppträdanden och sjöng den blomstertid nu kommer. Sen gick vi till klassrummet där vi åt godis, fick betyg och se hej då till Peter. Fan att han ska lämna oss! men det är inget jag kommer sura över nu, för nu har sommarn precis börjat och jag är på ett strålande humör!

Dagens look:


Sommarlovet invigdes med en tonfiskbaguett och glass med jordgubbar ute i solen med mamma:)
Ikväll ska det festas med brudarna i klassen =)

Have a goood day!

just like before

Idag skulle vi bara till skolan för att städa ur våra skåp. Kändes lite meningslöst och dessutom känner jag mig inte helt frisk så jag sket i det. Istället fick det bli en heldag med Hanna.
Åkte ut dit igår kväll, blev lite film sen somnade vi. Imorse när vi vaknade åt vi lite frukost och kollade klart på filmen, sen gick vi in mot Gnesta. Först bar det av till Stopp där vi köpte hallon, gick till parken och åt det. Sen till ICA där vi köpte jordgubbar, åt upp dom och promenerade lite till. Sen blev det lunch med hennes pappa på värdshuset. Efter det gick vi omkring lite och väntade på att Linda skulle komma in med bussen. när hon kom åkte vi ut till Hanna igen. Var där ett tag, sen var det dags att gå in till Gnesta igen eftersom tjejerna hade samling.
Oj, oj, oj vad vi har gått idag säger jag bara. Snacka om att vi kommer vara i toppform när sommaren är   
slut =P

Nu ska jag göra iordning lite mat, sen får jag se om jag går ner och kollar på tjejernas match. Det är tydligen möte med serieledarna och tjejerna tjatar ihjäl mig haha, men får se hur jag gör. Kanske åker ner med mamma i andra halvlek. Ska till skolan tidigt imorn så det vore faktiskt skönt att gå och lägga sig tidigt.

Imorn är det skolavslutning, yes yes yes!

again and again

Idag har det blivit klämmingen för hela slanten. Antar att det är så min sommar kommer att se ut nu när jag inte ska jobba så mycket. Bara ligga och dega där ute, rätt nice faktiskt!
Men ska ju även tre veckor till Grekland i sommar, bara 25 dagar kvar tills vi åker och jag längtar galet mycket!

Nu är det dags för mat. Sen vet jag inte vad som händer, kanske lite Hanna? Kanske lite volleyboll? Vi får väl se.. =) 

I want you

Klockan är 22.00 en lördagkväll och vad gör jag? Jo sitter hemma och inte gör ett skit. Lite sorgligt kanske haha. Nej men har man en stukad (?) fot som är svullen och gör så ont att man knappt kan gå, och desutom är förkyld så det bara rinner ur ögon och näsa är det faktiskt riktgit skönt att ta det lugnt. Det kändes som om det var välbehövligt med en hemmakväll och desutom samlar jag ju lite plus-poäng hos mina föräldrar :)   
Vi har haft en trevlig familjekväll, ätit god mat och spelat spel. Det är inte helt fel ibland:)
 
Känner mig trött så det får nog bli sängen snart.
Imorn är jag ledig och då är det klämmingen som gäller =)  




jag hoppas, men det kommer aldrig att hända...

två gånger till och aldrig mer

Kom precis hem från jobbet. Hade inte alls mycket att göra idag, men det förstår jag, jag menar vem går och fikar i den här värmen när man kan ligga på stranden? 

Igår var det då kubb med klassen som gällde. Lärarna hade delat upp oss i lag och gjort iordning som en liten turnering. Jag var med Malin och Johanna, och visst var vi grymma:) fick inget motstånd från dom andra lagen haha. Vinnarna skulle möta lärarna, men dom rådde vi tyvärr inte på. Men en andra plats måste vi ju vara nöjda med!
Efter allt kubbspelande åt vi pickninck och sen åkte jag hem. När jag kom till Gnesta gick jag förbi Ingela för att hälsa på Hanna som var på sin praktik. När hon slutade gick vi hem till mig och hämtade lite grejor sen gick vi den lååånga vägen hem till henne. Det blev en trevlig eftermiddag med bad, solande och väldigt god mat (?). 
Kvällens meny såg ut så här: 
Förrätt: hallon och glass
Varmrätt: rostbiff och gurka
Efterrätt: lite pommes som inte ens var klara

Behöver kanske inte ens tillägga att varken hanna eller jag är någon mästerkock =P

Sen på kvällen kom Linda och då drog vi till Erik där det var lite chill. Var där ett tag, sen förflyttade vi oss till Björn eftersom eriks föräldrar skulle komma hem.
Det vart en trevlig kväll måste jag säga=)

Nu ska jag äta, håller på och dö av hunger!

you're never alone

Godmorgon!
Sovmorgon idag men lättväckt som jag är så vaknar jag ändå när hela familjen klampar omkring i huset. Men jag gillar att vakna tidigt då kan man ta det lugnt och sega riktigt ordentligt haha.
Idag blir det picknick och kubbspel med klassen, mysigt! Ikväll ska jag nog leka med tjejerna =)

Kan nämna min mardrömsdag igår. Eller dagen var det ju iofs inget fel på, bara den där jävla resan hem från stockholm. Dagen började bra iaf, strålande sol och mitt shopping-humör var på topp. Åkte in till Stockholm för att gå en sväng i affärena, hittade riktigt mycket faktiskt =) Men sen när jag skulle åka hem började helvetet. Satte mig på tåget tjugo i 2, 3 och en halv timma senare efter nedfallna elledningar, stillastående tåg, ersättningsbussar och lång väntan, var jag änligen hemma i Gnesta. Längsta tågresan hittils, och det som gör mig så arg är att om jag hade åkt en kvart tidigare hade jag sluppit allt det här för det var tåget som jag satt på som gick sönder, suck!

Kvällen blev iaf bättre. Gick ner till mossen och hämtade pengar, åt ceesecake och kollade på tjejernas träning. Sen följde jag med Hanna hem. Vi försökte få i ihop ett gäng att spela volleyboll med men det gick inte så bra, så det fick bli en promenad istället (för ovanlighetens skull). Jag undrar vad fok börjar tro, "där kommer dom nördarna som inte har nått liv och bara går runt Gnetsa hela dagarna". Haha men vi gillar iaf våra promenader.
Vi bestämmde att vi skulle göra en film, hur man blir av med en kille på 10 dagar. Visserligen finns den redan, men vi tänkte göra en ny veriasion, och självklart har då Hanna en given plats som huvudrollen!

     VS             Vem föredrar ni?

vilken underbar dag

Kan inte förstå att vi hade ettans sista lektion igår, snacka om att det har gått hur fort som helst. Känns som om det var igår i började ungefär. Okej nu överdriver jag lite men fort har det iaf gått. Men jag klagar inte, nu är ju det efterlängtade sommarlovet så nära.

Idag har det verkligen varit sommarväder, hur skönt som helst! Imorse blev det en riktig långpromenad med Hanna, gick typ runt hela Gnesta. Sen kom Maija och då drog vi ut till klämmingen. Blev premiären dit för mig år, och premiär doppet också för den delen. Känns verkligen som sommar när man ligger där ute. Familjen var ute och åkte båt så dom plockade upp mig på vägen tillbaka, så det blev en båttur hem för min del. 

Nationaldagen idag och ikväll är det passande nog Sverige-match. Har tyvärr inte trean men det löser sig. Kan ju alltid flörta lite med Hanna och hoppas på att hon låter mig se matchen där =P  

Goooo Sweden!

When you try your best but you don't succeed

Nu känner jag mig riktigt duktig, kom precis hem från träningen. Vi sprang typ hur långt som helst, jävligt jobbigt men samtidigt skönt nu efteråt. Var ett bra tag sen jag tränade nu, måste ta tag i det här. Vill ju komma i form till beach 2007 =P haha

Idag var det en riktigt skön skoldag. Först matte där vi fick lyssna på lite redovisningar och sen historia där vi bara fika. Sen var det slut för min del. Drog ner till stan med några klasskompisar, åt på nancys och gick omkring lite i affärena. Orkade inte stanna kvar och gå på engelskan eller vänta på en meningslös tyska-lektion där vi bara skulle ha betygsnack, så jag tog kvart i 12 tåget hem.

Det känns helt underbart att skolan snart är slut, nu gör vi ingenting längre. Imorn har vi sovmorgon till 12, har först klassråd och sen ska vi titta på dom andra grupperna som ska göra sina teatrar.
Resten av veckan kommer bli riktigt skön. Onsdag och tordag är vi lediga, och fredag ska vi bara spela kubb och äta pickninck =)

Något som inte känns lika roligt är att vi idag fick reda på att två av våra bästa lärarna ska sluta. Vi kommer typ bara få nya lärare nästa år. Förutom Anders som envisas med att vara kvar, det skulle inte förvåna mig om vi får honom som klassföreståndare också, fan!

Nu blir det duschen för min del!

The day of Gnesta =)

Gårdagen var riktigt roligt. Först kom tjejerna till mig, vi åt o drack o tittade på fotbollen. Yees! Sverige
vann =) tråkigt bara att dom vann på det sättet. Sedan gjorde vi oss iordning och drog till Vackerby, gryymt kul! Haha är riktigt stolt över oss tjejer =P

Imorse blev jag väckt av Hanna och Maija som bulltade på min dörr. Lika bra det, skulle ha jobbat idag och hade dom inte kommit är nog risken ganska stor att jag hade försovit mig. Men handen gjorde fortfarnade ont och jag kände att det inte var en av mina bättre dagar, så jag ringde och sa att jag inte skulle komma.   
Istället blev det först en långpromenad med Hanna, kände mig mer död än levande när jag gick, men det är smällar man får ta. Sen har jag bara legat ute i solen och lyssnat på musik hela dagen. 
 
Nu ska jag äta, pappa har grillat hamburgare mums!

Bye people!

until the end of the night

Har precis kommit hem från en slitsam dag nere på city. Imorse drog jag och Hanna ner på marknaden och gick omkring lite. Började jobba vid 1 och det har verkligen varit hur mycket folk som helst, tror jag kom ifrån kassan två gånger på 4 timmar. Vi stänger 3 och jag skulle egentligen slutat vid 4, men vid halv 5 satt det fortfarande hur mycket gäster som helst kvar. Min hand värkte så som tur var fick jag dra då, annars vet jag inte när jag skulle kommit hem.

Nu ska jag förbereda lite inför middagen, skära salad, skala potatis och så. Kan ju säga att jag inte är den bästa i köket så vi får väl se hur det här slutar =P Sen ska jag vänta på tjejerna, dom stackarna ska städa hela Gnesta. Tur att man inte spelar fotboll längre haha.  

Sverige - Danmark idag =) det får man inte missa.

Ciao!

I hope so

I dag hade vi bara en lektion och det var drama. Vi spelade upp våran pjäs, gick helt okej faktiskt. Kommer nog gå ännu bättre på tisdag när vi har alla saker. I vilket fall som helst så var vi riktigt snygga med svarta peruker och målade ögonbryn =P
Efter skolan drog jag ner på stan och gick omkring där. Hittade en klänning på MQ som jag köpte=) Sen kom Hanna och Maija upp. Vi gick lite i affärena, kollade på 3:orna som tagit studenten och åt på nancys. Hanna använde sin present hon hade fått av oss, en sminkkurs på make up store. Resultatet blev riktigt bra måste jag säga, hon vart så snygg så =)

I helgen är det ju the big day här i gnesta.  Gnestadagen, årets höjdpunkt för oss gnestabor haha! I kväll ska jag ner och sälja lotter på tivolit, måste det eftersom man spelar innebandy. Finns väl roligare saker att göra en fredagkväll men men. Imorn blir det nog till att gå en stund på marknaden och sen ska jag jobba. På kvällen blir det grillning med brudarna hemma hos mig =)

Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0